Akadálymentes változat
    VAKBARÁT VERZIÓ
 
 
Rólunk
   
Tanszék
  Oktatók
  Pályázatok
  Képzéseink
 
 
Mi is a "4EM"?
   
  A pályázatról
  A könyv
  Partnereink
  A képzés
  Munkáltatóknak
  Zárókonferencia képek
 
A pályázatról
Célkitűzések
   
Hosszú távú célkitűzésünk, hogy az emberi erőforrás gazdálkodás ismeretanyagát kibővítsük a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával, alkalmazásával, menedzselésével kapcsolatos speciális ismeretekkel. Olyan tudományosan és elméletileg megalapozott módszerek kidolgozása, amelyek jól alkalmazhatóak ezen a sajátos humánerőforrás gazdálkodási területen. A kidolgozandó tananyag moduláris felépítésű, azaz minden egyes témaköre önállóan is alkalmazható és beépíthető különféle képzések tematikájába. Célunk, hogy a témakörök összessége teljes egészet alkotva az "EsélyEgyenlőségi Emberi Erőforrás Menedzsment (4EM)" című tárgykör önálló ismeretanyagát jelentse.
   
A projekt közvetlen célkitűzései a következők:
   
  • Részletes irodalmi feldolgozás a téma elméleti megalapozásához.

  • Az irodalmi feldolgozás során az érintett tudományterületek elméleti anyagait új szemléletű megközelítésben építjük be a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek menedzsmentjének ismeretanyagába.

  • Az emberi erőforrás gazdálkodás tevékenység területeinek áttekintése a fogyatékos személyek foglalkoztatásának aspektusából. Olyan oktatási tananyag kidolgozása, amely önállóan, illetve témakörönként is felhasználható az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos oktatási programokban.

  • Egy pilot oktatási program keretében tesztelni a tananyagot olyan résztvevők körében, akiknek a szervezete már alkalmaz megváltozott munkaképességű és fogyatékos beosztottakat. A pontosítás és korrigálás után a tananyag véglegesítése és könyvformátumban való megjelentetése.

  • Önálló kutatásra alapozott vizsgálatok végzése olyan szervezetek vezetői és humánpolitikai szakemberei körében, ahol fogyatékos munkatársakat alkalmaznak.
   
   
<<vissza az előző oldalra
   
 
UniWeb Design