RÓLUNK - Tanszék - Oktatók - Pályázataink - Képzéseink

4EM - A pályázatról - A könyv - Partnereink - A képzés - Munkáltatóknak

4EM - EsélyEgyenlőségi Emberi Erőforrás Menedzsment
Célkitűzések
 

Hosszú távú célkitűzésünk, hogy az emberi erőforrás gazdálkodás ismeretanyagát kibővítsük a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával, alkalmazásával, menedzselésével kapcsolatos speciális ismeretekkel. Olyan tudományosan és elméletileg megalapozott módszerek kidolgozása, amelyek jól alkalmazhatóak ezen a sajátos humánerőforrás gazdálkodási területen. A kidolgozandó tananyag moduláris felépítésű, azaz minden egyes témaköre önállóan is alkalmazható és beépíthető különféle képzések tematikájába. Célunk, hogy a témakörök összessége teljes egészet alkotva az "EsélyEgyenlőségi Emberi Erőforrás Menedzsment (4EM)" című tárgykör önálló ismeretanyagát jelentse.

A projekt közvetlen célkitűzései a következők:

  • Részletes irodalmi feldolgozás a téma elméleti megalapozásához.

  • Az irodalmi feldolgozás során az érintett tudományterületek elméleti anyagait új szemléletű megközelítésben építjük be a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek menedzsmentjének ismeretanyagába.

  • Az emberi erőforrás gazdálkodás tevékenység területeinek áttekintése a fogyatékos személyek foglalkoztatásának aspektusából. Olyan oktatási tananyag kidolgozása, amely önállóan, illetve témakörönként is felhasználható az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos oktatási programokban.

  • Egy pilot oktatási program keretében tesztelni a tananyagot olyan résztvevők körében, akiknek a szervezete már alkalmaz megváltozott munkaképességű és fogyatékos beosztottakat. A pontosítás és korrigálás után a tananyag véglegesítése és könyvformátumban való megjelentetése.

  • Önálló kutatásra alapozott vizsgálatok végzése olyan szervezetek vezetői és humánpolitikai szakemberei körében, ahol fogyatékos munkatársakat alkalmaznak.
 
 

<< Vissza az előző oldalra